Purennan korotus ja purentalihasten rentoutushoito, Seinäjoki

Teemme Seinäjoen Helmidentissä purennan korotushoitoa ja purentalihasten rentoutushoitoa.

Purentaongelmat voivat aiheuttaa ikäviä oireita, kuten leukanivelongelmia, lihaskipuja, päänsärkyä, korvien soimista ja hampaiden kulumista.

Lue lisää hoidoista alla ja varaa aika!

Ota yhteyttä »

Purennan korotushoito

Hammaseroosio, narskuttelu ja hampaiden tiukka yhteen pureminen lyhentävät hampaita ja saattavat aiheuttaa myös leukanivelongelmia. Purennankorotus palauttaa purentatason lähes entiselleen.

Kokonaistarkastuksessa mitataan purentataso. Tämän jälkeen otetaan hampaistosta jäljennökset. Ne lähetetään hammaslaboratorioon, jossa määritellään uusi purentataso.

Seuraavalla kerralla aloitetaan hampaiden korotus. Valitaan väri ja muovikorotukset kiinnitetään hampaisiin hampaistosta otetun jäljennöksen mukaan tehdyn akryylikiskon avulla.

Purenta kontrolloidaan noin viikon kuluttua korotuksesta.

Kun purenta on saatu sopivaksi ja asiakas on tottunut purennan uuteen korkeuteen, tehdään yökäyttöön purentakisko, joka suojaa muovikorotuksia kulumiselta sekä narskuttelun haittavaikutuksilta. Tämä pidentää paikkausten kestoa ja purennan säilymistä oikean korkuisena.

Purentalihasten rentoutushoito 

Hampaiden narskuttelu aiheuttaa kasvojen, erityisesti poski- ja ohimolihasten voimakasta kiristymistä. Kiristyneet lihakset aiheuttavat usein päänsärkyä, korvien soimista sekä lihaskipuja pään ja kaulan alueella.

Rentoutushoidossa käsitellään niska- ja hartiaseudun lihaksia. Pään ja kaulan alueen purentalihakset sekä suun sisäiset lihakset painellen ja venyttäen.

Päähieronta on kätevä tapa helpottaa stressiä ja purkaa jännityksiä hartiaseudun ja niskan lihaksista.

Hoidon tavoitteena on pään alueen ja suun kireiden lihasten vapauttaminen ja kasvojen tilan rentouttaminen.

Ota yhteyttä »