Suuhygienisti, Seinäjoki

Suuhygienistimme palvelevat suun terveyteen ja esteettiseen hammashoitoon liittyvissä asioissa  

Suuhygienistin työhön kuuluu suun iensairauksien hoito ja ennaltaehkäisy, hammaskiven ja värjäytymien poisto sekä esteettinen hammashoito. Suuhygienisti antaa myös ohjeita yksilölliseen hampaiden kotihoitoon sekä auttaa valitsemaan oikeanlaisia puhdistusvälineitä.

Säännölliset käynnit suuhygienistin hoidossa ovat tärkeitä suun terveyden kannalta. Ehkäisevällä hoidolla vältetään hampaiden kiinnityskudostulehduksia ja hampaiden reikiintymistä.

Varaa aika suuhygienistille – hampaasi kiittävät!

Ota yhteyttä »

Suuhygienis­tiemme palvelut:

  • Ennaltaehkäisevä hoito
  • Hammaskiven poisto ja kiinnityskudossairauksien hoito
  • Esteettinen hammashoito, kuten hampaiden valkaisut ja jauhepuhdistukset
  • Hammaskorun kiinnitys

Hampaiden valkaisu

Terveet ja puhdistetut hampaat voidaan valkaista suuhygienistin vastaanotolla. Ikenen tulee olla terve ja hampaiden ehjät valkaisua tehtäessä. Ammattimaisesti tehty valkaisu ei vaurioita hammasta.

Valkaisuaine levitetään hymyalueen hampaiden pinnoille. Keinotekoiset materiaalit hampaistossa eivät vaalene, vaan valkaisuaine valkaisee vain omaa hammasluuta.

Valkaisun tulos on yksilöllinen ja useampi käsittelykerta lisää tuloksen pysyvyyttä. Hampaiden valkaisu voidaan tehdä useammalla erillisellä käynnillä riippuen siitä, kuinka hammas reagoi valkaisuun ja mikä on asiakkaan oma tavoite.

Hampaiden puhdistuksen jälkeen samalla käynnillä on mahdollista tehdä kevytvalkaisu, joka kirkastaa hammasta nopeasti valotuksen avulla. Muutoin valkaisua varten varataan oma aika.

Valkaisut:

Kevytvalkaisu 120€

Kevytvalkaisu + hampaiden puhd/hkp 200€

Erikseen sovittava hinta useammalle käsittelylle.

 

Hammaskiven poisto ja ammattimainen hampaiden puhdistus

Vastaanotollamme on käytössä ultraäänilaite sekä käsi-instrumentit hammaskiven poistoon. Tarvittaessa hammaskiven poisto voidaan tehdä puudutuksessa.

Hammaskiven poistoon kuuluu myös bakteeripeitteiden ja värjäytymien poisto. Yksilöllisen tarpeen mukaan puhdistuksen lopuksi voidaan tehdä fluorikäsittely. Ammattimainen hampaiden puhdistus mahdollistaa myös hampaiden valkaisun.

Sooda- eli jauhepuhdistus poistaa hampaan näkyvältä pinnalta sekä väleistä värjäytymää sekä bakteeripeitettä. Jauheen, veden ja ilman avulla hampaan pinnalta saadaan poistettua ulointa bakteerikerrosta, jonka tuloksena hampaista saadaan sileät ja kiiltävät.

Jauhepuhdistuksen jälkeen on hyvä välttää värjääviä ruokia, juomia sekä tupakointia noin kolmen tunnin ajan, sillä hammas voi värjäytyä helpommin heti puhdistuksen jälkeen. Jauhepuhdistus ei kuitenkaan toimi valkaisun tavoin, sillä jauhe ei muuta hampaan sävyä vaaleammaksi.